Accions

Accions 2013

Juny de 2013

Diverses escoles Bressols pinten les seves festes de final de curs de color groc amb una "panyoleta" com a protesta davant les polítiques d'austeritat, retallades i augment de les quotes per part de l'Ajuntament.

26 de juny de 2013

Recollida de signatures. En data 26 de juny de 2013 diverses Escoles Bressols i en representació de SOS Bressols presenten més de mil signatures a l'Ajuntament de Lleida.

Accions 2014

14 de Gener de 2014
Sala Alfred Perenya de Lleida, Av. Blondel 64
19h

SOS Bressols de Lleida participa en l'Audiència Pública sobre: "Externalització dels serveis públics municipals"

Des de SOS Bressols s'ha exposat:

SOS Bressol és un moviment ciutadà que pretén aglutinar les comunitats educatives de 0-3 anys, i que neix en contraposició a les polítiques d’austeritat i retallades que afecten les Escoles Bressol de la ciutat, com poden ser:

-         L’augment de les taxes mensuals en els dos últims anys. Hem passat de pagar 84 a pagar actualment 125,50€ + 50€ de matrícula
-         L’augment de ràtios
-        L’augment de l’horari lectiu, sense que les famílies sàpiguen com ha afectat o pot afectar als projectes educatius
-        I les polítiques de bonificacions cada cop més restrictives que no tenen en compte la situació d’inestabilitat social que pateixen moltes famílies.

En un context socioeconòmic com l’actual deixar d’apostar per les Escoles Bressol entenem que va en la direcció contrària a la recerca del bé comú.

Malgrat no ser una edat d’escolarització obligatòria, entenem que l’administració si que té l’obligació de  cobrir aquesta necessitat de les famílies treballadores.

L’Ajuntament ens les mostra com un referent pedagògic en el món de l’educació infantil, però en aquests moments sembla prioritzar la rendibilitat econòmica per davant dels projectes educatius i les necessitats de les famílies.

Què es pretén fer, polítiques d’inclusió afavorint l’accés als recursos públics o  polítiques excloents que deixen fora ciutadans? A més, si és cert que l’Ajuntament vetlla per oferir aquest  servei, com s’ho faran les Escoles Bressol per sobreviure sense infants tenint en compte que moltes famílies no en poden assumir el cost?

Les explicacions de l’Ajuntament davant aquestes mesures restrictives sempre han consistit en tirar pilotes fora i donar tota la responsabilitat a la Generalitat (que també la té), i es justifica dient que és la única manera d’evitar la privatització del servei, de prescindir d’algunes bressol o fer fora part de les plantilles.  Però, quin és l'objectiu real que persegueix l’Ajuntament? Anivellar els preus amb les privades com està passant en casos concrets?  Buscar rendibilitat econòmica en un servei públic?

Les Escoles Bressol ja disposen d’alguns recursos privatitzats, com és el cas del servei de menjador que és de gestió privada i intuïm que, a curt termini, correm el risc d’anar externalitzant recursos fins privatitzar-les del tot.


Davant d’això, la nostra pregunta concreta és:  “L’Ajuntament es pot comprometre a no privatitzar en cap cas les Escoles Bressol de la ciutat i a dotar-les econòmicament per fer-les accessibles?”